FUNDAȚIA „UNU ȘI UNU”
- din 1998 alături de oameni și nevoile lor

Parteneri proiect:

Ateliere Dreptaru, Fundatia Alber, Scoala Gimnaziala nr. 5 Sacele, Brasov.

Descriere proiect:

Prin artă copiii învață să își exprime creativitatea și să aprecieze lucrurile frumoase din punct de vedere estetic, se concentrează mai bine și au mai multă răbdare.
Suntem onorați să ne alăturam Fundației ALBER în demersul de a pune pe picioare un proiect menit să contribuie la descoperirea și încurajarea abilitaților artistice ale copiilor proveniți din familii cu posibilități financiare reduse, prin organizarea unui număr de 20 de ateliere de pictură pe sticlă și artă decorativă. În scopul reducerii risipei alimentare și a stimulării frecvenței de participare la activități a grupului țintă, copii înscriși vor primi hrană pe toată durata de desfășurare a proiectului.
Proiectul nostru poartă numele PADCOS – Pictură și Artă Decorativă în Comunitățile Sărace și se va adresa unui număr de 32 de copii – Școala Gimnazială nr.5 - Săcele,
Brașov.

UnknownUnknown

Expoziție de pictură

image1logo

APRILIE 2022

COMUNICAT DE PRESA

LANSAREA PROIECTULUI „HRANĂ PENTRU 10,000 REFUGIAȚI”

Începând cu luna aprilie a acestui an, Fundația Unu și Unu anunța lansarea proiectului „Hrana pentru 10,000 refugiați”. Acest proiect este finanțat prin programul În Stare de Bine (www.instaredebine.ro), susținut de Kaufland Romania si implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă asigurarea hranei pentru un număr de 10,000 refugiați ucraineni pe întreaga durata de desfășurare a proiectului, cu scopul de a-i ajuta să depășească cat mai ușoraceasta perioada dificila.

Pentru a evita risipa alimentară, suprasaturarea temporară a zonelor de colectare a produselor alimentare destinate refugiaților și pentru a veni în întâmpinarea nevoilor primare a celor în dificultate în aceste momente, noi, Fundația Unu și Unu, cu o experiență de peste 20 de ani în redirecționarea surplusului de produse, reducerea risipei și hrănirea semenilor în dificultate - ne punem la dispoziție expertiza și resursele, asigurând hrană pentru cei 10,000 de oameni, timp de patru luni de zile.

Astfel asigurăm managementul,punem la dispoziție rețeaua de furnizori de produse alimentare și totodată logistică necesară pentru a prelua zilnic alimentele de la restaurantele / furnizorii arondați rețelei noastre și distribui prin intermediul voluntarilor, un număr de 70-100 porții zilnice de mâncare pentru o perioada de 120 zile, de luni până duminică (7 zile din 7).

Detalii specifice despre proiect sunt disponibile pe www.fundatia1si1.ro

#InStareSaAjut #InStareDeBine #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #FDSC