• +40 722 100 622
  • L-V 09.00-17.00

Active citizens fund White4x

Parteneri proiect:

Ateliere Dreptaru, Fundatia Alber, Scoala Gimnaziala nr. 5 Sacele, Brasov.


Descriere proiect:

Prin artă copiii învață să își exprime creativitatea și să aprecieze lucrurile frumoase din punct de vedere estetic, se concentrează mai bine și au mai multă răbdare.
Suntem onorați să ne alăturam Fundației ALBER în demersul de a pune pe picioare un proiect menit să contribuie la descoperirea și încurajarea abilitaților artistice ale copiilor proveniți din familii cu posibilități financiare reduse, prin organizarea unui număr de 20 de ateliere de pictură pe sticlă și artă decorativă. În scopul reducerii risipei alimentare și a stimulării frecvenței de participare la activități a grupului țintă, copii înscriși vor primi hrană pe toată durata de desfășurare a proiectului.
Proiectul nostru poartă numele PADCOS – Pictură și Artă Decorativă în Comunitățile Sărace și se va adresa unui număr de 32 de copii – Școala Gimnazială nr.5 - Săcele,
Brașov.

  Expoziție de pictură

 

 

 image1logo

 

 

 

APRILIE 2022

COMUNICAT DE PRESA

LANSAREA PROIECTULUI „HRANĂ PENTRU 10,000 REFUGIAȚI”

Începând cu luna aprilie a acestui an, Fundația Unu și Unu anunța lansarea proiectului „Hrana pentru 10,000 refugiați”. Acest proiect este finanțat prin programul În Stare de Bine (www.instaredebine.ro), susținut de Kaufland Romania si implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă asigurarea hranei pentru un număr de 10,000 refugiați ucraineni pe întreaga durata de desfășurare a proiectului, cu scopul de a-i ajuta să depășească cat mai ușoraceasta perioada dificila.

Pentru a evita risipa alimentară, suprasaturarea temporară a zonelor de colectare a produselor alimentare destinate refugiaților și pentru a veni în întâmpinarea nevoilor primare a celor în dificultate în aceste momente, noi, Fundația Unu și Unu, cu o experiență de peste 20 de ani în redirecționarea surplusului de produse, reducerea risipei și hrănirea semenilor în dificultate - ne punem la dispoziție expertiza și resursele, asigurând hrană pentru cei 10,000 de oameni, timp de patru luni de zile.

Astfel asigurăm managementul,punem la dispoziție rețeaua de furnizori de produse alimentare și totodată logistică necesară pentru a prelua zilnic alimentele de la restaurantele / furnizorii arondați rețelei noastre și distribui prin intermediul voluntarilor, un număr de 70-100 porții zilnice de mâncare pentru o perioada de 120 zile, de luni până duminică (7 zile din 7).

Detalii specifice despre proiect sunt disponibile pe www.fundatia1si1.ro

#InStareSaAjut #InStareDeBine #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #FDSC

 

ideea care a facut razboiul imposibil

 

Untitled design

 

Untitled design copy

 

Untitled design copy 2

 

image3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 image1logo

 

AUGUST 2022

COMUNICAT DE PRESA ÎNCHEIEREA PROIECTULUI „HRANĂ PENTRU 10,000 REFUGIAȚI"

În luna aprilie a acestui an, Fundația Unu și Unu anunța lansarea proiectului „Hrană pentru 10,000 refugiați". Acest proiect a fost finanțat prin programul în Stare de Bine (www.instaredebine.ro), susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Astăzi anunțăm încheierea cu succes, a acestui program.

Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat asigurarea hranei pentru un număr de 10,000 refugiați ucraineni pe întreaga durata de desfășurare a proiectului, cu scopul de a-i ajuta să depășească cat mai ușor aceasta perioada dificila. Am reușit sa ne atingem acest obiectiv, în ultima zi de proiect am livrat cea de a 10,050 porție de hrană.

Pentru a evita risipa alimentară, suprasaturarea temporară a zonelor de colectare a produselor alimentare destinate refugiaților și pentru a veni în întâmpinarea nevoilor primare a celor în dificultate în aceste momente, noi, Fundația Unu și Unu, cu o experiență de peste 20 de ani în redirecționarea surplusului de produse, reducerea risipei și hrănirea semenilor în dificultate - ne-am pus la dispoziție expertiza și resursele, asigurând hrană pentru cei 10,000 de oameni, timp de patru luni de zile.

Astfel am asigurat managementul, am pus la dispoziție rețeaua de furnizori de produse alimentare și totodată logistica necesară pentru a prelua zilnic alimentele de la restaurantele / furnizorii arondați rețelei noastre și am distribuit prin intermediul voluntarilor, un număr de 70-100 porții zilnice de mâncare pentru o perioada de 120 zile, de luni până duminică (7 zile din 7).

Detalii specifice despre proiect sunt disponibile pe www.fundatia1si1.ro

 

#InStareSaAjut #InStareDeBine #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #FDSC

 

 

image3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Începând cu luna martie a acestui an, Fundația Unu și Unu anunța lansarea proiectului „Dar din Dar se face Binele”. Astăzi ne aflăm la finalul acestui proiect derulat prin programul Active Citizens Fund - Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014 - 2021 și implementat cu succes la nivel multiregional în decursul celor trei luni calendaristice.

Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat creșterea gradului de informare a populației prin realizarea și diseminarea de broșuri explicative ce conțineau informații adaptate nevoilor grupurilor vulnerabile, referitoare la criza generată de COVID-19, cu scopul de a-i ajuta să înțeleagă și să gestioneze corect această situație, precum și oferirea de măști medicale necesare asigurării unui minim de protecție.

„Dar din Dar se face Binele” s-a concentrat pe cele mai vulnerabile grupuri excluse social și economic, ajungând la 1,500 de beneficiari (persoane fără adăpost/aflate în așezări informale, persoane care locuiesc în locuințe suprapopulate, aflate în risc de sărăcie, persoane cu vârstă de peste 65 de ani, șomeri, copii) din 5 localități, prin crearea unui model comunitar multi-regional de intervenție pentru furnizarea de activități de informare anti-discriminatorii și oferirea de suport material și social.

Considerăm atins scopul proiectului „Dar din Dar se face Binele” și anume acela de a crește gradul de utilizare a serviciilor sociale către grupurile dezavantajate, de incluziune socială a persoanelor aflate în situații de risc precum și de dezvoltare de măsuri integrate de incluziune a romilor și de combatere a discriminării și suntem recunoscători pentru suportul oferit atât de finanțatori cât și de operatorul de proiect.

Detalii specifice despre proiect sunt disponibile pe www.fundatia1si1.ro

Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro.

Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

https://ziarulnews.ro/.../comunicat-de-presa-finalizarea.../

 

 

post4

Ne continuăm săptămânal periplul prin mahalalele Bucureștiului dar și prin localitățile sărace din Dâmbovița și Giurgiu, împărțind atât vorbe bune cât și alimente, măști de protecție precum și broșuri explicative despre folosirea corectă și importanța utilizării măștii în perioada pandemiei.

Voluntarii fundației au ajuns în ultimele șapte zile, la peste 300 de beneficiari, familii în dificultate. 

Le mulțumim pe această cale pentru energia și implicarea de care dau dovadă! 

  

Proiectul “Dar din Dar se face Binele” este derulat de Fundația Unu și Unu și beneficiază de o finanțare în valoare de 14,759.40 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021 si va fi implementat la nivel multiregional în perioada martie – mai 2021.

  

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021.

#haide #ActiveCitizensFund #România #activecitizens #EEANorwayGrants.

#DarDinDarSeFaceBinele

 

art3 img1

 

 

art3 img2

Proiectul Dar din Dar se face Binele este derulat de Fundația Unu si Unu și beneficiază de o finanțare în valoare de 14,759.40 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

 

Proiect derulat de:  logo

Search