• +40 769 879 910
  • L-V 09.00-17.00

 FUNDAȚIA „UNU ȘI UNU”
- din 1998 alături de oameni și nevoile lor

 

PROIECTUL ”FABRICA DE MÂNCARE”

Fundația Unu și Unu are experiența celor 11 ani de activitate, când a produs și distribuit mâncare gătită, la cantina socială din Sectorul 4, Str. Sfânta Ecaterina, Nr. 2, pentru cca.150 de persoane, zilnic.

Realitatea socială generată de Pandemia de Corona Virus reclamă găsirea urgentă a unor soluții predictibile, pentru evitarea unei crize sociale acute, din pricina sărăciei și în special a malnutriției.

Fundația Unu si Unu dispune gratuit de un spațiu industrial de cca. 400 m.p., racordat la energie electrică (380 V), gaz metan, apă curentă și canalizare, în satul Drăgănescu, Oraș Mihăilești, Jud. Giurgiu; la numai 16 km de București.

Pentru a fi autorizat să funcționeze ca FABRICĂ DE MÂNCARE”, acest spațiu necesită însă, o recompartimentare și igienizare corespunzătoare, în valoare de cca. 25.000 de euro.

Am identificat posibilitatea de a dota acest spațiu, cu utilajele necesare, provenind de la restaurantele care și-au închis activitatea, din cauza restricțiilor (pe care nimeni nu le poate aprecia ca durată, din pricina Stărilor de ”Urgență”, ori de ”Alertă”).

Apreciem că beneficiind de finanțarea corespunzătoare, FABRICA DE MANCARE” ar putea fi dată în exploatare în cca.100 de zile.

Acest obiectiv va putea asigura între 500 și 1000 de mese calde, în fiecare zi.

Mâncarea va fi distribuită gratuit, pentru familiile numeroase și pentru bătrânii cu pensii mici, în locațiile puse la dispoziție de primării.

Lansăm aici provocarea pentru toți proprietarii de restaurante, care doresc să ni se alăture sub orice formă.

Puteți produce mâncare alături de noi. O parte pentru a fi comercializată tradițional și o alta pentru a fi distribuită gratuit oamenilor săraci. Ne puteți sprijini cu utilaje, camere frigorifice etc., ori ne puteți recomanda bucătari cu experiență, care au fost disponibilizați, dispuși să ne ajute pentru un bun început al acestei experiențe.

Sperăm să-i avem în continuare alături pe partenerii noștri tradiționali care, de mai bine de trei ani, ne oferă alimente de bază, pentru programul #DarDinDarSeFaceRai.

Search